Кульки для пейнтболу виготовляються із нетоксичних речовин харчового класу.
Для приготування оболонки, у величезну ємність, що підігрівається, в яку наливається вода, додаються підсолоджувачі і секретні інгредієнти, оригінальний рецепт виробником не розголошується. І нарешті, в ємність додають ключовий інгредієнт, який надає оболонці форму – желатин. Все це перемішується протягом години. Потім суміш вирушає в подорож у бак званий транспортувальною цистерною, тут відфільтровуються всі тверді частинки і грудки. Щойно весь гель виявляється у баку, у нього опускають величезний змішувач. У бак додають харчовий барвник та перемішують близько 20 хвилин. Цей метод застосовується для фарбування наповнювача, яким заповнюється оболонка в інших цехах. Наповнювач виготовляють із поліетиленгліколю, який також додають у сиропи від кашлю. Для густоти додають віск.
З цеху заливки, гель та наповнювач передаються в герметизаційну машину. На початку машина розподіляє гель по охолоджувальному барабану, в результаті виходить безперервна тонка глеєва стрічка. Охолодження доводить желатин до стану, коли з нього можна формувати оболонку кульок. Машина вдавлює гелієву стрічку в трафарет з напівкруглими лунками, у тому числі виходять половинки майбутніх кульок. Машина здійснює наступні три стадії одного заходу. Вона з'єднує половинки, начиняє їх фарбою і запечатує краї. Тільки що виготовлені кульки ще досить м'які і якщо їх не висушити, вони втратить форму, тому на наступному етапі вони потрапляють на стрічку конвеєра і в сушильний барабан. Звідти вони прямують на вішало, яке нагадую ті, що стоять у пекарнях, де досихають. Для виготовлення двокольорових кульок використовується той самий процес, тільки в герметизаційну машину подаються дві стрічки гелієвого, різного кольору. Одна для однієї половинки, друга для іншої.
Готові кульки вирушають на автоматичну лічильну машинку та упаковуються.
Принцип роботи наступний, готується желатинова маса, яка заливається в спеціальний бак, на колесо, що охолоджується, яке занурюється в цей бак налипає і тут же охолоджується шар желатину. Товщина шару 0,9 мм. Потім стрічка подається на два вали, що обертаються один на одного (швидкість обертання валів від 0-5 оборотів в хвилину). Вали є форми. Вакуумом через спеціальні отвори втягується желатин, утворюючи півсфери майбутньої капсули. У кут між валами заводиться спеціальна гумка. (Див. фотографію) Ця гума регулюється за рівнем вгору вниз, Поверхня гуми притискає шар желатину до форми. На проти осередків у формі в гумі зроблені отвори, через які подається дозований наповнювач. Далі осередки у формах з'єднуються та відсікають зайвий матеріал від самої капсули.